TV der bevæger dig

20-årig fængslet for digitale sexkrænkelser

Retten i Esbjerg har torsdag eftermiddag valgt at varetægtsfængsle en 20-årig mand fra Varde-området fængslet i sag om digitale sexkrænkelser.

En 20-årig mand fra Varde-området er anholdt i sag om digitale sexkrænkelser.

Den 20-årige mand kærede kendelsen om, at han skal være varetægtsfængslet de næste fire uger.

Retten i Esbjerg valgte at fængsle den 20-årige i fire uger.

Syd- og Sønderjyllands Politi anholdte i går den 20-årige mand i en sag om digitale sexkrænkelser. 

Hvad sigtelserne nærmere drejer sig om er endnu uklart. Anklagemyndigheden afviser nemlig over for Ritzau at oplyse indholdet af dem. Selv om sigtelserne er læst op i en åben del af retsmødet.

Hvor mange forhold, den 20-årige skal have begået, er heller ikke oplyst.

Det fremgår imidlertid af den retsliste, som Retten i Esbjerg har offentliggjort, at der er tale om en sag, som politiet har oprettet tilbage i 2018.

Ifølge Ritzaus oplysninger skal der være rejst sigtelse efter straffelovens bestemmelse om blufærdighedskrænkelse. Her er strafferammen to års fængsel. Hvis offeret er under 15, stiger den til fire år.

Den 20-årige kommer ifølge politiet fra Varde-området. Politiet har ikke oplyst, hvorledes han forholder sig til de rejste sigtelser.

Ritzau har nu anmodet Retten i Esbjerg om aktindsigt i retsbogen. Af den vil sigtelserne mod den 20-årige, som anklagemyndigheden altså ikke ønsker at informere om, fremgå.

Retsplejeloven sikrer, at massemedier kan få aktindsigt i retsbøger fra retshandlinger, der er foretaget i åbne retsmøder.