TV der bevæger dig

2018 esbjergensere gemt til eftertiden af lokal fotograf

Portrætfotos af 2018 esbjergensere bliver gemt for eftertiden. En lokal fotograf har portrætteret byens borgere, og nu bliver de husket i en bog.

Fotocontaineren bliver stillet op 25 forskellige steder i Esbjerg. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

I alt bliver der taget 2018 portrætter af esbjergensere. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

Billederne skal være øjebliksbilleder - et tidssnit kalder fotografen det. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

Billederne forestiller esbjergensere i alle aldre. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

Der skal laves i alt 2018 portrætter. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

De mange portrætter skal være øjebliksbilleder. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

I alt bliver der taget 2018 portrætter af esbjergensere. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

Fotograf Bent Medvind Sørensen vil tage i alt 2018 portrætter af folk fra Esbjerg. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

1 af 8

Fotograf Bent Medvind Sørensen mødte fredag op på gågaden i Esbjerg fredag med en usædvanlig container. Den indeholder hans mobile fotostudie.

Og så gik den lokale fotograf ellers i gang med at finde villige deltagere til det lidt specielle projekt, han har gang i. 

- Jeg vil gerne give byen en fødselsdagsgave, for nu er vi jo Danmarks yngste storby, og jeg synes, det er lidt sjovt, at vi er det, siger Bent Medvind Sørensen til TV SYD.

Gaven består i en portrætserie af byens borgere anno 2017. 

- Godaw' må jeg forstyrre dig. Kommer du fra Esbjerg? Sådan stoppede Bent Medvind tilfældige forbipasserende for at lokke dem ind i sin fotocontainer.

Her blev de - alle som en - fotograferet præcis, som de så ud netop den dag. En af dem, der stoppede foran Bent Medvinds kamera, er Nicolaj Oksen. Han er rengøringsassistent, bor i Esbjerg, og lod sig fotografere for at vise, hvordan en Esbjergborger også kan se ud.

- Esbjerggenserne er jo en helt vildt broget og blandet befolkning, og så tænkte jeg, at jeg gerne vil være med til at repræsentere folk, som ligner mig, siger Nicolaj Oksen. En smilende ung mand med et lille rødligt skæg og langt hår, samlet i en hestehale. 

Nicolaj Oksen er en af de mange esbjergensere, der lader sig fotografere til projektet. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

I løbet af året bliver containeren sat op 25 forskellige steder i Esbjerg. Blandt andet ved en EfB fodboldkamp, hvor flere af de fotograferede borgere var iført klubbens hvide og blå farver. 

Fotografen har en meget konkret ide med sit projekt.

- Det er et tidssnit jeg laver. Simpelthen. Sådan ser vi ud efter 150 år i Danmarks yngste storby, forklarer Bent Medvind Sørensen.

Hele projektet er en fødselsdagsgave til Esbjerg, når byen næste år fylder 150 år. Gaven består i 2018 portrætter af byens borgere. Billederne samles i en fotobog og skal vises i en stor udstilling på Esbjergs gågade. Samtidig bliver alle billederne senere overgivet til Det Kongelige Biblioteks kort og billedsamling.

 

Mere kultur