TV der bevæger dig

22-årig fra Esbjerg vil til Mars

Den 22-årige Daniel Grandt Jakobsen fra Esbjerg er klar til at sige farvel til familie, venner og kæreste for at tage til planeten Mars med et hollandsk rumprojekt.

Det hollandske projekt vil lave en koloni på Mars. Fra en præsentationsvideo.

Den danske fysioterapeut-studerende Daniel Grandt Jakobsen har ifølge DR-programmet Formiddag på 4´eren meldt sig til det hollandskbaserede rumprojekt Mars One, der, hvis alt går efter planen, sender fire astronauter til den røde planet i 2023.

Væk fra alt

Her vil der blive etableret en koloni, der på sigt skal kunne huse tyve beboere. Og er man først sendt til Mars, kommer man som udgangspunkt ikke retur igen. Derfor må Daniel Grandt Jakobsen, hvis han bliver udvalgt, sige farvel til livet på jorden.

- Man skal væk fra alt, man kender. Familie, venner og også alle de små ting som vind, sne og det at gå igennem græs, siger Daniel Grandt Jakobsen til DR, Formiddag på 4'eren.

Ny planet

Men Daniel Grandt Jakobsen er fast besluttet på at skifte det grønne græs ud med det røde støv. Også selvom kæresten græd og bad ham ændre mening, da han fortalte om beslutningen.

- Både hun og min mor spurgte mig, om ikke jeg ville lade være med det pjat. Men der måtte jeg jo så sige nej. Det er en helt ny planet og en oplevelse, som der ikke er særligt mange andre der får. Der er ikke særligt mange, der får lov til at starte det op, siger Daniel Grandt Jakobsen.

Foran ham ligger nu en omfattende udvælgelsesproces, der skal reducere de over tusinde ansøgere til tyve.

Om Daniel Grandt Jakobsen er blandt de udvalgte, bliver først afgjort senere i 2013.

Læs mere om Mars One projektet her.

Video om projektet

Mars One introduction film