225.000 kr. fra Esbjerg til Filippinerne

Røde Kors i Esbjerg sender 225.000 kr. til tyfon-ofrene på Filippinerne. Pengene stammer bl.a. fra salg i de tre butikker i Esbjerg og 200 indsamlingsbøsser.

16 millioner mennesker blev berørt af tyfonen, der ramte øgruppen i november. 800.000 blev hjemløse. Så der er brug for pengene.

- Der er desperat brug for rent drikkevand og fornuftige boliger til de mange hjemløse kvinder, børn ? ja, hele familier, fortæller Røde Kors Esbjergs fundraising-leder, Michael H. Jensen. Og her kan indsamlingen fra Esbjerg gør meget nytte.

I løbet af tre måneder har afdelingen i Esbjerg samlet 25.000 kr. ind ved det klassiske prik-lotteri og 200 røde indsamlingsbøsser, der har stået i butikker, klubber og andre steder, hvor der kommer mange mennesker.

- Vi er meget glade for den enorme støtte, som butikker og andre forretningsfolk har vist. De har været meget glade for at have en indsamlingsbøsse stående og har ? fortæller flere af dem ? endda opfordret kunderne til at give et bidrag. Det er vi meget glade for, siger Michael H. Jensen.

Katastrofechef Arne Vågen har netop besøgt Tacloban ? et af de områder i Filippinerne, der blev værst ramt af tyfonen i november:

- Folk er allerede i fuld med at genopbygningen. Vi viser dem, hvordan de kan bygge deres huse mere solidt, så de bedre kan stå imod en ny tyfon, fortæller han. Det kan for eksempel være, hvordan man kan binde taget fast, så det ikke ryger af i stærk regn og vind. Eller hvordan man kan grave pælene til huset ned i jorden og derefter fylde op med cement, så huset står bedre fast i jorden.

Siden tyfonen ramte 8. november har Røde Kors hjulpet 600.000 mennesker med akut nødhjælp så som rent vand, mad, presenninger, tæpper, madrasser, vanddunke og lægehjælp. Der er indsamlet over 1 mio. kr.