TV der bevæger dig

33-årig mand er anholdt og sigtet for overgreb mod hundredvis af drenge

33-årig mand fra Esbjerg-området er sigtet og varetægtsfængslet i omfattende sag om ovegreb mod drenge, hvor kontakten er skabt via sociale medier.

Foto: Kasper Palsnov, Ritzau/Scanpix

Opdateret med nye oplysninger fra politiet om tidspunktet for anholdelsen af den 33-årige sigtede mand.

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi venter i løbet af første kvartal 2020 at rejse tiltale mod en 33-årig mand fra Esbjerg-området ved Retten i Esbjerg i en omfattende sag om blandt andet grooming. Det oplyser politiet mandag formiddag i en pressemeddelelse.

Sagen bliver i øjeblikket vurderet juridisk af anklagemyndigheden på baggrund af politiets efterforskning.

Politiet begyndte efterforskningen i april 2018, og den 33-årige blev anholdt onsdag den 9. januar. I sagen, som politiet først oplyser om nu, er den 33-årige sigtet for at have taget kontakt til et stort antal mindreårige drenge rundt om i Danmark og udsat dem for blufærdighedskrænkelse og anden seksuel omgang end samleje.

Manden har siden anholdelsen siddet varetægtsfængslet, og da både grundlovsforhøret og retsmøderne i forbindelse med fristforlængelse er foregået for lukkede døre, kan hverken politi eller anklagemyndighed i øjeblikket oplyse yderligere.

Der har været tale om en meget omfattende efterforskning, hvor en meget stor gruppe børn er blevet video-afhørt. 

Red Barnet beskriver denne form for kontakt til børn og unge via sociale medier som grooming. Mange børn og unge bruger meget tid online, og via chat, computerspil og sociale medier kan de nemt komme i kontakt med nye mennesker. Det giver krænkeren nye muligheder for at skabe kontakt til børnene med henblik på at begå seksuelle overgreb.

Grooming

  • Grooming er et engelsk begreb, der beskriver processen, hvor en krænker opbygger en relation til et barn eller en ung med henblik på at begå et seksuelt overgreb.
  • Krænker har ofte over længere tid manipuleret og forført barnet med det formål at få offeret til at overskride sine grænser. Det kan både foregå online og offline, men man ser i dag rigtig mange tilfælde af grooming på nettet.
  • Analyser af sager om online-relaterede seksuelle overgreb på børn viser, at samme mønster ofte går igen.

     Kilde: Red Barnet

Mest sete på tvsyd.dk