TV der bevæger dig

34 fyret på Esbjerg-gymnasium

Rybners Gymnasium i Esbjerg har fyret 34 ansatte. 11 af dem er blevet opfordret til at gå på pension, skriver JydskeVestkysten.

00:29

Peter Armtrup, direktør på Rybners

1 af 2

Det kun halvt år gamle gymnasium har tilsyneladende af økonomiske årsager fyret 34 ansatte. Det skete torsdag, da de ansatte blev kaldt til fællesmøde. Ud af de 34 har de 11 fået en opfordring til at gå på pension. Andre har ifølge JydskeVestkysten i dag lørdag modtaget en såkaldt sindeskrivelse.

Fyringerne kommer efter lang tids uro og utilfredshed blandt skolens ansatte. Flere peger på, at direktør for Rybners, Peter Armstrup, er meget enerådig.

De mange fyringer kom som et chok for de ansatte. Men også i Gymnasieskolernes Lærerforening kommer de mange fyringer som en overraskelse.

- Jeg kan ikke huske et sted, hvor man har fyret så mange på en gang, siger formand Annette Nordstrøm Hansen.

Peter Armstrup forklarer, at fyringerne sker af flere årsager. Blandt andet med ændringer, der rammer Rybners erhvervsskoleafdeling.

- Dels får vi en ny erhvervsskolereform, dels får vi en ny gymnasiereform, dels får vi en ny overenskomstaftale for lærerne, der betyder færre penge til skolerne.

Rybners Gymnasium i Esbjerg