TV der bevæger dig

357 rockere sigtet for grov kriminalitet

Rocker-sagerne i Esbjerg er resultat af det massive pres, som politiet har holdt på rockermiljøet. I øjeblikket er 357 fra rocker- og bande miljøet fængslet for grov kriminalitet.

Politiet stoppede en flok Bandidos-rockere på vej til Esbjerg, da den nye rocker konflikt begyndte for snart en måned siden.

Og politiets pres betyder, at rockerne nu presser de små-kriminelle længere nede i systemet til at begå forbrydelser.

Presser små-kriminelle

Presset på rockerne er blevet så stort, at folk i miljøet omkring klubberne bliver tvunget til at hoste op med store pengebeløb - og om nødvendigt begå kriminalitet for at rejse pengene.

Som det seneste eksempel blev fire Bandidos-rockere fra Odense onsdag dømt for afpresning og brutal vold mod to mænd, der tidligere har haft tilknytning til klubben.

Tvunget til at betale 100.000 kr.

Begge ofre blev tvunget til at betale 100.000. Den ene nåede kun at være prøvemedlem i nogle få måneder, før han fik en regulær dummebøde. Den anden skulle formentlig afregne efter en tvist om en narkohandel.

Ihvertfald den ene af mændene blev gennemtævet i et et forsøg på at få ham til at betale det store beløb, efter at han var kaldt ud til rockernes klubhus.

Hold dig væk fra miljøet!

Sagen fra Odense er blot et eksempel på, at rockerne presser personer i udkanten eller helt udenfor miljøet til at betale.

- Det bedste, man kan gøre, er, at holde sig væk fra miljøet, lyder det gode råd fra politiinspektør Kim Kliver, der er chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC.

Stort pres på rockerne

Tendensen skyldes ifølge ham, at myndighederne lægger et stort pres på de etablerede medlemmer af rockerklubberne og får fængslet flere af dem.

- Presset på rocker- og bandemiljøet er stort, og det betyder, at presset øges længere ned i systemet, hvor også de mindre fisk bliver involveret, siger Kim Kliver.

Ransagninger og aflytninger

Ransagninger, aflytninger og kontroller har gjort, at politiet har kunnet få en række medlemmer af klubber som Bandidos og Hells Angels sat bag tremmer.

357 fængslet

 - Lige nu har vi 357 fra rocker- og bandemiljøet indsat for grov kriminalitet. Det vil sige, de sidder inde for bordeldrift, vold, drabsforsøg, afpresning, røverier, grovere tyverier af designermøbler samt våben- og narkotikahandel, siger Kim Kliver.

Prøvemedlem tæsket

I en sag fra Frederiksberg fik en 24-årig mand, der også havde været prøvemedlem hos Bandidos, for kort tid siden to år og tre måneders fængsel, da han begik et røveri for at betale sin kreditorer.

I grundlovsforhøret erkendte manden, at det var Bandidos-medlemmer, som to gange havde tæsket ham for at få ham til at skaffe pengene. I ville retten han dog ikke gentage sin forklaring, og derfor gik rockerne bag fri.