TV der bevæger dig

49 bilister taget for at tale håndholdt i deres mobiltelefon

Bilister taler håndholdt i deres mobiltelefoner og sender SMS som aldrig før, mens de kører. Det kan ses hver dag i trafikken. Onsdag afslørede Syd- og Sønderjyllands Politi ikke færre end 49 telefon-syndere på en enkelt dags indsats i Ribe.

Onsdag afslørede Syd- og Sønderjyllands Politi ikke færre end 49 telefon-syndere på en enkelt dags indsats i Ribe.

Man skal ikke køre lang tid på hverken motorvej, landevej eller i de danske byer for at se trafikanter i alle afskygninger, der ivrigt taler i håndholdte mobiltelefoner eller læser og skriver SMS, mens de kører bil eller cykler.

Onsdag brugte en politipatrulje en arbejdsdag i Ribe-området - og det blev til ikke færre end 49 rapporter, som udløser 49 bøder på hver 1500 kroner og samlet giver 73.500 kroner til statskassen.

- Det er et stort tal - men afspejler jo desværre den trafik- og mobilkultur, der hersker, siger vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Syd- og Sønderjyllands Politi kører i denne uge en kampagne rettet mod trafikanter, der forsynder sig mod reglerne om mobilsnak og  bilister, der glemmer eller bevidst lader være med at bruge sikkerhedsseler.

 

Mest sete på tvsyd.dk