58-årig varetægtsfængslet for at skyde mod to unge mænd

I et grundlovsforhør søndag er en 58-årig mand blevet varetægtsfængslet i fire uger for at skyde mod en bil.

Den 58-årige mand, der lørdag affyrede skyd mod en bil i Esbjerg med to unge mænd i, er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det fortæller vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Han er sigtet for trusler og selvfølgelig for at have brugt våbnet. Også straffelovens paragraf 252, der handler om at udsætte andre folks liv og legeme for fare, siger Ole Aamann til Ritzau.

Manden blev anholdt, efter at han meldte sig selv for at skyde mod to unge mænd i en bil på en parkeringsplads i Esbjerg.

Han var beruset og forklarede, at han var blevet truet af de to unge. Ifølge politiet opfattede de to unge dog situationen som "harmløs fuldemandssnak".

Da politiet efterfølgende ransager mandens bopæl, finder man jagtvåben på hans bopæl, men det er våben og ammunition, som gerningsmanden har tilladelse til, oplyser politiet.

Varetægtsfængslingen skal give politiet mulighed for at undersøge episoden nærmere.

- Det er for at give os tid til den videre efterforskning. Der skal indhentes en farlighedserklæring, vi skal undersøge våbnet, og vi skal have fundet ud af skudretningen for at finde ud af, om nogle har været i fare, siger Ole Aamann.

Det er uvist, hvordan den 58-årige forholder sig til sigtelsen.