TV der bevæger dig

61-årig kvindelig spøgelsesbilist i amok-kørsel på motorvej

En 61-årig kvinde fra Christiansfeld skabte fredag aften stor ravage og mange farlige situationer på motorvejen mellem Brørup og Esbjerg.

Arkivfoto.

- Det er en helt usædvanlig dramatisk og voldsom episode med en spøgelsesbilist, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD om den knap et kvarter lange amok-kørsel på Esbjerg-motorvejen fredag aften.

Klokken 21.17 fik Syd- og Sønderjyllands Politi den første henvendelse fra en forskrækket bilist på motorvejen ved Esbjerg om en spøgelsesbilist, der kørte meget stærkt og forsøge at påkøre andre bilister-

I de næste 14 minutter strømmede det ind med anmeldelser om en Ford Fiesta, der i høj fart kørte mod Esbjerg i de spor, som fører mod Kolding.

Klokken 21.34 sluttede amokkørslen i et træ efter, at spøgelsesbilisten havde været årsag til mindst to uheld og forsøgt at påkøre en af politiets patruljevogne. Heller ikke søm-måtter kunne standse kvindens vilde kørsel. Selv efter at en politi-bil havde vædret Fiestaen, fik kvinden gang i bilen igen og kørte gennem en rundkørsel med omkring 150 kilometer i timen og kørte ind i et træ.

Det var i rundkørslen ved Gammelby Ringvej i Esbjerg at den dramatiske køretur sluttede i et vejtræ.

Kvinden slap fra turen uden fysiske skader - men var meget ophidset og forstyrret.  På hospitalet måtte lægerne til sidst bedøve kvinden for at få hende bragt til ro. Hvad der ligger bag kvindens amok-kørsel, skal politiet nu til at klarlægge.

Hun er i første omgang sigtet for med sin vanvittige kørsel at bringe andres liv og førlighed i fare.

- Vi har endnu ikke kunnet afhøre kvinden og har derfor ingen ide om baggrunden for hendes handlinger i aftes. Der vil blive holdt grundlovsforhør lørdag kl. 12. Om den 61-årige selv er i stand til at deltage, skal en lægelig vurdering afgøre, oplyser vagtchef Ivan Gohr Jensen til TV SYD.

 

Læs også Kvindelig spøgelsesbilist fængslet - skal være på psykiatrisk hospital