TV der bevæger dig

61-årig lå og sov på kørebanen - blev påkørt og dræbt

En 61-årig mand mistede natten til søndag livet i Esbjerg, da han lå og sov på kørebanen i Kvaglund. Selvom en 34-årig bilist nåede at reagere og sætte farten ned, kunne han ikke undgå en påkørsel.

Den 61-årige lå tilsyneladende og sov på kørebanen. Foto: Michael Nielsen, TV SYD

Ulykken blev anmeldt klokken 01.49 og skete ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi i usigtbar føre på grund af mørke og regn. Den 61-årige lå tilsyneladende og sov på kørebanen på den gennemgående vej Kvaglundparken. Den 34-årige kørte mod øst og ramte den sovende mand ud for sidevejen Askelunden.

- Den 34-årige bilist reagerede på blink og dytten fra en modkørende og satte hastigheden ned - men kunne ikke undgå at køre over den sovende mand på kørebanen foran ham. Den 61-årige blev dræbt på stedet, oplyser vagtchef Henrik Sønderskov, Syd- og Sønderjyllands Politi, søndag morgen til TV SYD.

- Ulykken er umiddelbart en følge af uheldige omstændigheder

Henrik Sønderskov, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den sovende mand på vejen var i mørkt tøj og derfor ekstra svær at få øje på. Der er intet, der tyder på, at den  34-årige bilist var påvirket.

- Han kørte ganske langtsomt - og ulykken er umiddelbart en følge af uheldige omstændigheder, vurderer vagtchef Henrik Sønderskov.