Danmarks største stævne: 644 batmænd og -kvinder slog sig løs ved 71 bordtennisborde

644 bordtennisspillere har i weekenden været samlet til stævne i Ribe. Det er det største af sin art i Danmark og vokser år for år.

Plip-plop-plip-plop oooooh lyder det hele tiden, og sådan har det lydt hele weekenden. Sådan lyder bordtennis på alle bordene, når boldene rammer, og når de ryger ved siden af.

- Det har bare vokset sig stort gennem årene. I 2016 var vi 220. Sidste år var vi 530, og vi jokede med, at det kunne da være sjovt, hvis vi kunne kommer over 600. Og nu i år er vi 644, fortæller en pavestolt turneringsleder Knud Andersen fra Ribe Bordtennisklub.

Det er da også noget af et projekt, den lille bordtennisklub med 100 medlemmer har kastet sig over. De 644 tilmeldte skal spille 3.300 kampe tilsammen på 71 borde, der alle er presset ind i Ribe Idrætscenter. Spillerne kommer fra hele landet, og der er 238 tyske Tischtennisspieler med.

Stævnet hedder Kvickly Cup og har 50 år på bordtennisbagen. Det er først de seneste år, at deltagerantallet er gået helt igennem taget på Idrætscentret.

- Vi har egentlig ikke gjort mere, end vi plejer, fortæller turneringslederen.

- Men de seneste år har vi nok fået hjælp fra de sociale medier, men ellers er det gået fra mund til mund. Mange bruger det også som en klubtur. Vi har et hold, der kommer allerede om torsdagen, og så hygger de sig i byen og tager til bordtennis lørdag og søndag og tager hjem søndag aften, fortæller Knud Andersen.

Få lidt af stemningen når flere hundrede spiller bordtennis samtidig.

Det, der måske giver stævnet i Ribe en særlig kant er, at alle spillerne og alle bordene er samlede under samme tag.

- Vi synes, at det er sjovt, at vi i sådan en lille klub kan lave sådan et stort stævne. Og folk er glade, når de kommer, og de er glade, når de går, slutter turneringsleder Knud Andersen.

Sidste kampe spilles ved 20.00 tiden søndag.