TV der bevæger dig

Advarer mod børnelokker

På Facebook advares der mod en børnelokker i Esbjerg.

Via Facebook og sms'er florerer talrige advarsler mod en formodet børnelokker i et boligområde i Esbjerg.

Men politiet har kun modtaget en enkelt anmeldelse.

Den 15. marts anmeldte en mor, at hendes 13-årige søn ved 23-tiden havde mødt en midaldrende mand på knallert i Grønlandsparken i Esbjerg.

Manden havde spurgt drengen, om han ville med hjem at spise. Drengen sagde nej tak og cyklede hjemad. Manden fulgte immidlertid med et stykke vej, men forsvandt så.

- Vi tager selvfølgelige alle typer anmeldelser, der vedrører børn, alvorligt, men vi ved rent faktuelt ikke, om manden overhovedet har haft noget mistænkeligt motiv til at snakke med drengen, siger Nikolaj Hølmkjær fra lokalpolitiet i Esbjerg.

- Man skal også passe på ikke at få pisket en utryghed og en stemning op, der ikke er baggrund for. Vi har informeret vores patruljer og nærpolitiet om hændelsen, men vil altså gerne høre, om det er noget enkeltstående, eller om andre har oplevet noget lignende. Vi vil selvfølgelig også gerne høre fra manden på knallerten, siger Nikolaj Holmkjær.

Den 13-årige dreng har beskrevet manden som cirka 50 år gammel og med en omvendt kasket. Han kørte på en grå PGO hot 50 knallert uden nummerplade og uden lys foran på knallerten.