Afsløret af overvågning: 24-årig brugte brændende sko som kasteskyts

En 24-årig mand fra Esbjerg slap natten til mandag skidt fra en noget usædvanlig sag om brandstiftelse på Torvet i Esbjerg.

En sko, noget papir, en tændstik og en parkeret cykel var ingredienserne i en påsat brand i nat på Torvet i Esbjerg. Brandstifteren blev afsløret som en 24-årig lokal mand, der havde glemt - eller var uvidende om - at han befandt sig på en video-overvåget plads.

- Formentlig i kådhed og for at vise sig frem, satte den unge mand ild til noget papir, som han havde puttet i en sko og kastede den brændende sko og papir mod en parkeret cykel, hvor det landede i cykelkurven og antændte cyklen, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen, Syd- og Sønderjyllands Politi, mandag morgen til TV SYD. 

Episoden udspandt sig kort efter klokken 0.30. Sydvestjysk Brandvæsen fik hurtigt slukket ilden, så skaden blev begrænset til cyklen.

- Vi spolede video-overvågningen af Torvet tilbage og kunne på baggrund af billederne hurtigt finde frem til den 24-årige mand, der blev sigtet for brandstiftelse, og han kan se frem til et retsligt efterspil, fortæller vagtchef Ivan Gohr Jensen.