Amalie og vennerne kæmper for en grøn skole

På Gørding Skole har eleverne i 8. og 9. klasse taget kampen op for at få genbrug på dagsordenen.

Amalie Slot Søndergaard og de andre elever i 8. og 9. klasse på Gørding Skole har fået genbrug på skoleskemaet. Det overordnede emne var jord, der så blev til et projekt, hvor eleverne arbejder med at lave deres egne genbrugskampagner, så skolen genbruger mere.

-Vi vil gerne lære eleverne om genbrug, så vi kan formindske det affald, vi smider i de sorte containere, så vi kan genbruge det i stedet for, siger Amalie Slot Søndergaard, der går i 8.a, til TV SYD.

Eleverne har blandt andet får stillet forskellige affaldscontainere til rådighed af kommunen i forbindelse med projektet – plast for sig og pap for sig. Nu har eleverne så søgt penge hos forskellige fonde, så de kan købe deres egne affaldscontainere, når arbejdet med genbrug er slut.

-Jeg tror det bliver godt, så vi kan fortsætte med det, og det bliver en vane, så vi stadig gør det om tre eller fire år, siger Amalie Slot Søndergaard

Udover at opstille affaldscontainere har 8. og 9. klasserne også lært de andre elever at lave julepynt i genbrugspapir og udfordret dem med quizzer.