Amerikansk firma vil betale penge for video med dagplejebørn

Firmaet har kontaktet Tjæreborg Dagpleje. De vil købe rettighederne til en video med dagplejebørn, der ser på skraldebil. Klippet er blevet et hit.

Et lille uskyldigt klip, som Tjæreborg Dagpleje har lagt ud på deres Facebookside, bliver ved med at være en stor succes på det sociale medie.

Da TV SYD for første gang fortalte om klippet tordag den 18. februar, var det blevet set 334.000 gange, men nu har klippet  med de syv dagplejebørn, der ser på, mens skraldemændene arbejder rundet den første million klik.

Det er tal som vækker opsigt også uden for landets grænser, og derfor er et amerikansk firma nu villige til at betale penge for at få lov til at bruge klippet.

Firmaet har tilbudt 600 dollars for rettighederne til klippet og 60 procent af de indtægter som det senere kan tjene ind.

Ægteparret Lene og Bent Andersen, der driver Tjæreborg Dagpleje, har dog valgt at sige nej tak til at sælge rettighederne.

-Facebooksiden er til for at forældrene kan følge med i hverdagen her i dagplejen og ikke fordi vil skal tjene penge på den slags, siger Bent Andersen til TV SYD.

 Ekspert i digital kommunikation, Benjamin Rud Elberth, siger til TV SYD, at grunden til sådan en video bliver et viralt hit er, fordi vi kan spejle os i det og genkende det fra vores eget liv.

-Et viralt hit skal enten forbløffe eller forarge eller være ekstremt nuttet. Dette er en stærk heltefortælling om hverdagens helte, skraldemændene, der arbejder foran de nuttede børn, sagde han til TV SYD.