TV der bevæger dig

Anders forbereder sig til EM

Landbrugsmekanikeren Anders Ebbekær fra Obbekær forbereder sig til EM i Sverige, hvor han skal dyste mod andre unge i sit fag.

Anders Ebbekær er en af Danmarks bedste landbrugsmaskinmekaniker. Foto: Jørgen Guldberg

Forberedelserne er i fuld gang på værkstedet i Obbekær. Om få dage tager landbrugsmekanikeren, Anders Ebbekær sammen med seks andre unge fra erhvervsuddannelserne til EM i Sverige. Her skal de dyste om medaljer i hver deres fag. 

I 2014 vandt 23-årige Anders Ebbekær DM i sit fag. Derfor fik han tilbudt at forsvare Danmark ved EM i Sverige, der afvikles i december. Her skal han over tre dage dyste mod landbrugsmekanikere fra syv andre lande.

Jeg ved ikke, hvor dygtige de er, eller hvor meget de har forberedt sig hjemmefra

Anders Ebbekær, mekaniker, Obbekær

Men selvom han har stået i en stor konkurrence før, bliver den her gang alligevel lidt anderledes. 

- Jeg kender jo ikke de andre, så jeg har ikke noget at måle mig efter. Jeg ved ikke, hvor dygtige de er, eller hvor meget de har forberedt sig hjemmefra, fortæller Anders Ebbekær til TV SYD.

Anders Ebbekær får lov at bruge arbejdstiden til at forberede sig. Han er helt klar over, at han skal øve sig i de forskellige færdigheder for at kunne holde hovedet koldt. 

- Du arbejder under pres, du skal tænke klart og bevare overblikket. Men du skal stadig være omhyggelig med dit arbejde, for der står jo to dommere og vurderer dit arbejde. Så du er nødt til at gøre dit bedste, siger han. 

I alt deltager 450 unge fagfolk i 28 forskellige fag.