Anders Kronborg vil overtage Corydons plads i Folketinget

Den socialdemokratiske byrådspolitiker Anders Kronborg, vil efter ti år i lokalpolitik i Esbjerg nu i Folketinget.

-Jeg har fået mange opfordringer, og har en bred kreds af partimedlemmer, der står bag mig. Jeg har gjort nogle grudige overvejelser også sammen med min familie, så jeg vurderer med de opfordringer jeg har fået, at det vil være en god ide for Esbjerg og Fanø og også for vores parti. Sådan skriver Anders Kronborg på sin twitterprofil samt på facebook.

27. februar er der generalforsamling hos socialdemokraterne i Esbjerg Bykredsen, og der kan det blive afgjort,at Anders Kronborg bliver kredsens nye folketingskandidat. Hvis der er andre kandidater, kan kredsbestyrelsen foretage  en urafstemning blandt alle medlemmer af Socialdemokraterne i Esbjerg Bykredsen om, hvem der skal være den nye folketingskandidat.

Jeg bilder mig ikke ind, at jeg bliver den nye Corydon. Jeg skal over og arbejde rigtige hårdt. Og det har jeg bevist i byrådspolitik, at jeg kan. Det er med ærefrygt og med stor ydmyghed i forhold til vælgerne, at jeg går til den her opgave.

Anders kronborg siger til TV SYD, at hans store passion i politik har altid været at kæmpe for hjemstavnen.

-Vi ved herovre at tingene ikke kommer af sig selv. Vi har altid skulle slås for uddannelser, infrastruktur og miljø, og det er nogle af de værdier, jeg vil kæmpe for på Christiansborg. Mit første valgløfte er derfor, at jeg og min familie bliver boende i byen. Så vælgerne kan møde deres lokale folketingsmedlem på gaden. Det tror jeg på betyder rigtigt meget.

Hvis Anders Kronborg bliver valgt til Folketinget, vil han opgive sin plads i Esbjerg Byråd:

-Jeg tror ikke, det kan lade sig gøre at passe både byråd og Christiansborg på én gang. Man kan ikke sidde begge steder.