TV der bevæger dig

Anklager: Offer stolede på sin morder

Retten i Esbjerg hørte i formiddags de afsluttende argumenter i drabssagen fra Skodborg. Dommen falder fredag.

Flere gange rystede den drabssigtede 40-årige kvinde på hovedet, da senioranklager Anders Raagaard iformiddags i Retten i Esbjerg forsøgte at overbevise nævningerne om hendes skyld i det såkaldte s/m drab i Skodborg i januar i fjor.
 
- Det er udenfor enhver rimelig tvivl, at hun planlagde at dræbe ham og gjorde det, lød det fra Anders Raagaard.
Han henholdt sig primært til de dna-spor, der blev fundet på den dræbte mand og på den flagline, han var bundet til sengen med.

- Jørn Brøgger Lund har ikke kunnet binde sig selv til sengen, fastslog anklageren.
- Der er ikke fundet afværgelæsioner på ham, så det har altså været en person, han har haft tillid til, der har gjort det. Han har frivilligt ladet sig binde til sengen i det, han troede var en sexleg, lød det videre.

Tidligere på dagen den 3. januar havde Jørn Brøgger Lund på Trælasten i Vejen købt kroge og flagline. Ifølge anklageren var det netop den line, han var bundet med, da hans far fandt ham "svinebundet" og dræbt i sengen på hans gård i Skodborg syd for Vejen.

I modsætning til anklageren afviste kvindens forsvarer, Mette Grith Stage, at den 40-årige kvinde fra Skanderup ved Kolding kunne være skyldig i det voldsomme drab, der efterlod sig masser af blod.

- Der er ikke fundet spor efter blod i hverken hendes bil eller i hendes hjem, og anklagemyndighedens indiciekæde er ikke stærk nok til at kunne kende hende skyldig i drab, sagde forsvareren.
- Der er heller ikke noget motiv, selvom hun måske var træt af ham, fastslog hun.

Nævningerne skal nu afgøre, om den 40-årige ekskæreste har bundet manden til sengen, forsøgt at kvæle ham og siden skære halsen over på ham, inden Jørn Brøgger Lund blev slået ihjel med voldsomme slag, så kraniet kollapsede.

Først fredag formiddag afsiger nævningerne deres afgørelse i sagen.