Ansgar sender Brorson om på den anden side

En fem meter høj bronzeskulptur af Ansgar bliver torsdag afsløret ved Ribe Domkirke. Ansgar sender en 104 år gammel skulptur af Brorson om på den anden side af domkirken.

Torben Hestehave fra Ribe har sendt TV SYD nogle gamle postkort fra juni 1911, hvor skulpturen blev  afsløret i overværelse af masser af gejstlige og andre interesserede.

- Spændende at se, om den nye statue får lige så mange besøgende, skriver han i en mail til TV SYD.

Her afsløres den 5 meter høje statue af Ansgar, af borgmester Johnny Søtrup (V). Statuen er lavet af billedhugger Hein Heinsen.

 

En gejstlig kommer der i hvert tilfælde: Biskop Elof Westergaard er en af talerne ved dagens afsløring. Desuden taler professor Morten Kyndrup, Ny Carlsbergfondet, som har betalt, kunstner Hein Heinsen og borgmester Johnny Søtrup.

Skulpturen er en fremstilling af Ansgar, som fik tilnavnet Nordens Apostel. Omkring 850’erne gav Kong Horik missionærmunken Ansgar lov til at bygge en kirke i Ribe.

- Skulpturen tilfører en ny dimension til Ribe Domkirke, for udtrykket i kunstværket er moderne, selvom det historiske grundlag går forud for den eksisterende domkirke. Derfor glæder jeg mig til at se det færdige resultat, siger Johnny Søtrup borgmester i Esbjerg Kommune.

Skulpturen af Brorson flytte til den anden side af domkirken, hvor HansTauson hidtil har resideret.

På torsdag den 10. december kl. 13.30 bliver Ribe en skulptur rigere. Bronzeskulpturen af Ansgar får en prominent placering på Ribe Domkirkeplads. Den moderne skulptur lavet af Hein Heinsen vil fortælle historien om den første kirke i Ribe og kristendommen i Danmark.

Skulpturen doneres af Ny Carlsbergfondet, og er lavet af billedhugger Hein Heinsen.