TV der bevæger dig

Ansøgerboom på erhvervsakademi i Esbjerg

En satsning på at optage studerende i februar har nu for alvor vist sig at være en succes for Erhvervsakademiet Sydvest i Esbjerg. I denne uge startede over dobbelt så mange som for et år siden på akademiets uddannelser.

I denne uge begyndte 91 nye studerende på Erhvervsakademi SydVests videregående uddannelser i Esbjerg. Foto: Studiebyen Esbjerg

I denne uge begyndte 91 nye studerende på Erhvervsakademi SydVests videregående uddannelser i Esbjerg. Det er en stigning på næsten 150 procent i forhold til, hvor mange der tog hul på en ny uddannelse i februar sidste år.

Ansøgerboomet skyldes blandt andet, at erhvervsakademiet for første gang har startet hold til markedsføringsøkonom og driftsteknolog i februar, hvilket betød et goddag til henholdsvis 39 og 15 nye studerende. Ellers starter de to uddannelser kun om sommeren.
 
- Det er første gang, at vi starter med markedsføringsøkonomer og driftsteknologer i februar, så vi er særdeles glade for, at så mange unge har taget mod tilbuddet om at starte om vinteren, siger Henrik Larsen, der er rektor på Erhvervsakademi Sydvest.

Udover de nye studerende på de to uddannelser er der startet henholdsvis 25 og 12 studerende i denne uge på uddannelserne som bygningskonstruktør og softwareudvikler.
- Nogle af de nye studerende begyndte en anden uddannelse i sommer, men er siden sprunget fra. Ved at de kan starte igen allerede nu undgår vi også, at de skal vente et helt år, inden de kan komme videre. Andre fandt et ufaglært arbejde efter sommerferien, som de måske ville have hængt fast i, hvis de ikke kunne starte allerede nu, siger Henrik Larsen.

Muligheden for at læse videre er ifølge rektoren en anden vigtig grund til en generelt øget interesse for akademiets uddannelser.
- Man kan få papir på sin uddannelse allerede efter to år, eller man kan toppe den med en bachelorgrad, hvis man ønsker det. Derefter kan man læse to år mere og blive kandidat på et universitet, hvis det er ambitionen. Mange unge efterspørger den store fleksibilitet, som vi tilbyder, siger Henrik Larsen.
De nye studerende starter i erhvervsakademiets bygninger på Spangsbjerg Kirkevej, der blev kraftigt udvidet i efteråret.

Mest sete på tvsyd.dk