Arrangør efter succes: - Vi har helt sikkert lyst til at gøre det igen

De to temaer, genforeningen og grænsen, trak mange besøgende til Folkemødet i Ribe, som med mere end 100 arrangementer har sat punktum for mange måneders fejring.

Stigen er foldet helt ud, og fem brædder ligger på gulvet. Musik fra en rød kasse fylder rummet, og ovenpå den balancerer Gertrud Exner til hun i et spring rammer gulvet igen.

Forestillingen er en del af Folkemødet i Ribe, der afholdes for anden gang. I anledningen af 101 året for genforeningen er årets tema 'grænsen', og på grund af covid-19 har planlægningen varet længe.

- Det var tredje gang, vi skulle i gang igen. Derfor har vi været usikre på, hvor mange der ville komme og tage det til sig. Dér, må jeg sige, at vores forventninger er blevet overtrumfet. Vi er så taknemmelige for, at der er så mange, der er kommet og har lyst til at være med, siger Signe Von Oettingen, sognepræst i Ribe Sogn.

Signe Von Oettingen er til daglig sognepræst. I denne weekend er hun også sekretariatsleder og arrangementsansvarlig for Folkemødet i Ribe.
Signe Von Oettingen er til daglig sognepræst. I denne weekend er hun også sekretariatsleder og arrangementsansvarlig for Folkemødet i Ribe.

Grænsen uden grænser

De seneste fire dage har folkemødet blandt andet budt på debatter, gudstjenester, fællessang og teater. 

Gertrud Exner har taget sit stykke 'Hvad nu hvis' med, som skal tage både børn og voksne med ind i de skrå brædders univers, der for hende er grænseløst.

- Det handler meget om at søge grænser både i sig selv og i verden omkring sig. Derudover kan man sige, at det handler også om at være grænseløs. Jeg synes, at kunst generelt er grænseløs, og det er et sted, alle kan mødes, siger skuespiller Gertrud Exner.

Mange var mødt op til stykket, som blot er én ud af 130 aktiviteter.

Gertrud Exner fra TeaterBlik.
Gertrud Exner fra TeaterBlik.

En gentagelse af succesen

Den store opbakning, der har været til folkemødet, giver arrangørerne bag lyst til at gentage succesen.

- Jeg synes, det har været så overvældende. Der har været en overvældende opbakning og lyst til at blive klogere på vores historie, siger Signe Von Oettingen.

- Lige nu synes vi, det har været sådan nogle sjove og festlige dage, så vi har helt sikkert lyst til at gøre det igen.

Det seneste folkemøde blev afholdt i 2017, og årets begivenhed skulle være løbet af stablen i 2020, men blev udskudt på grund af covid-19.