TV der bevæger dig

Ballade om streetrace-bane i byrådet

500 meter racerbane skaber nu ballade i byrådet i Esbjerg. Flere politikere mener, at fire millioner kroner til en bane til Streetrace er for meget i en sparetid.

00:30

Fra bilræs i Esbjerg. (Arkiv) Foto: ARKIV

1 af 2

Efter flere store demonstrationer var der ellers skabt grobund for at anlægge en 500 meter asfalteret bane til streetrace. Men prisen på mellem tre og fire millioner huer ikke politikere i bl.a. Socialdemokratiet, SF og Freddie Madsen fra Liberalt Folkeparti.

I en tid, hvor politikerne har været nødt til at skære i budgetterne på grund af kommunens dårlige økonomi, vil de ikke være med til at bruge penge på ?en stribe racerbane?.

I efteråret samlede foreningen bag streetracerne 500 biler til demonstration flere fredage i gaderne i Esbjerg.

Venstre-borgmesteren Johnny Søtrup henviser i JydskeVestkysten til, at en streetrace-bane er med i det budgetforlig, som Venstre, Socialdemokraterne og SF indgik med løsgængerne Knud Jager Andersen og Karin Schwarts i efteråret 2013. Derfor skulle streetracerne have deres ønske opfyldt.

- Dengang var der tale om et helt andet projekt, nemlig en bane ved Korskroen, og det her er ikke en bane, siger Anders Kronborg (S) til JydskeVestkysten. Vi har haft mange ønsker gennem år og dag i budgetteksterne, og vi indfrier jo ikke dem alle i morgen. I stedet bør vi være ansvarlige og genoprette økonomien, så vi ikke ender i Luksusfælden