TV der bevæger dig

Beboere flygter fra rockere

Mindst tre familier flytter fra nabolaget efter rockeroptøjerne i det centrale Esbjerg. Flere overvejer samme løsning, skriver dagbladet JydskeVestkysten.

Her i forhuset er to familier flyttet. I baggrunden ses Bandidos* rockerborg. (Foto: Google).

Flere familier er skræmt fra vid og sans efter de seneste ugers rockeruroligheder i Esbjerg. Mindst tre flytter fra området omkring Strandbygade, hvor der flere gange har været opgør mellem Hells Angels og Bandidos.

JydskeVestkysten har talt med en række beboere i området, og flere har planlagt at flytte, mens andre overvejer. Ingen af dem tør stå frem af frygt for banderne.

- Jeg har overvejet, om vi skulle flytte i sommerhus, indtil vi kan flytte, fortæller en af beboerne, der først kan flytte ind i sin nye bolig om et par måneder.

Hells Angels etablerede sig for nylig i den østlige del Esbjerg, og siden har gruppen været indvolveret i to voldelige opgør med Bandidos-støttegruppen Guardias Diablo, der holder til i Finlandsgade ved Strandbygade.
Urolighederne har også fået et ældre ægtepar til at søge væk fra området.

- Vi er meget kede af det og meget urolige. Vi har sikkerhedskæde på døren om natten, og vi har vores tøj og sådan noget klar til hurtig udrykning. Vi er simpelthen så utrygge, siger den ældre dame.

- Det er sådan en super skøn lejlighed, og vi mangler ingenting. Så er det ærgerligt, at man skal flytte, fordi man er utryg, siger hun.

Endnu en person er på vej væk fra området, mens andre overvejer situationen. Alle understreger, at de frygter alvorligt for deres sikkerhed og derfor ikke vil stå frem i artiklen.

- Vi har overvejet at flytte lidt ud af centrum, men det kan bare ikke være rigtigt, for jeg er et bymenneske, siger en kvinde, der bor sammen med sin kæreste og to børn.

Se artiklen i JydskeVestkysten.