Beboere på Tjæreborgvej: -Stærekassen er meget velkommen

Regeringen vil sætte stærekasser op på 11 farlige veje. Én af dem skal være på Tjæreborgvej i Esbjerg. Det er en god idé, siger Egon Jensen, der bor ved vejen.

Vejdirektoratet og Rigspolitiet har i udpeget 11 vejstrækninger, hvor der i dag bliver kørt for stærkt og sker mange trafikulykker. På de 11 vejstrækninger vil der fra årsskiftet komme fastmonterede stærekasser, så bilisterne fremover vil få deres fart kontrolleret.

- Formålet er, at bilisterne skal sænke farten. Formålet er ikke, at der skal kradses flest mulige bøde-penge ind i statskassen, siger transportminister Ole Birk Olesen (LA) til DR.

En af stærekasserne kommer til at stå ved Tjæreborgvej i Esbjerg. Den nyhed bliver hilst velkommen af flere beboere på vejen, som TV SYD har været i kontakt med.

Egon Jensen bor på Tjæreborgvej, og han er overbevist om, at det er god ide med en stærekasse på strækningen.

- Der bliver jo kørt for stærkt. Det ved alle. Så jeg tror, at det er en god ide. Der sker også lidt flere ulykker her, vil jeg tro, siger Egon Jensen, der er pensioneret.

quote

Det er god ide her på Tjæreborgvej, fordi der bliver kørt for stærkt. De kører vildt. De kommer fra motortrafikvej og glemmer at sætte farten ned, og stærekassen kan måske stoppe nogle.

Bent Pedersen, beboer på Tjæreborgvej

Han bakkes op af en anden beboer på Tjæreborgvej, der også mener, at folk kører uforsvarligt på vejen.

- Det er god ide her på Tjæreborgvej, fordi der bliver kørt for stærkt. De kører vildt. De kommer fra motortrafikvej og glemmer at sætte farten ned, og stærekassen kan måske stoppe nogle, siger Bent Pedersen til TV SYD.

Det vides ikke, hvor stærekasserne bliver fastmonteret – men det bliver i begge kørselsretninger. Selvom beboerne i 2018 bliver nabo til en stærekasse, så frygter de ikke, at kommer til at gå ud over deres egen pengepung.

- Jeg kommer nok også selv til at tænke mere over det, når jeg kører på Tjæreborgvej. Jeg vil helt sikkert tænke mere på det, siger Egon Jensen.

- Det er jeg ikke så bekymret omkring, siger Bent Pedersen til TV SYD.