TV der bevæger dig

Bedre beredskab på Blue Water Arena

Esbjerg fB styrker beredskabet ved akutte hændelser på Blue Water Arena efte rto ulykkelige hændelser på udenlandske fodboldstadioner i dette forår.

Esbjerg fB har med virkning fra foråret 2012 indgået en aftale med Esbjerg Kommunes beredskab, Brand & Redning, om at stille et mandskab på seks veluddannede førstehjælpere til rådighed, hver gang EfB spiller kampe på Blue Water Arena.

De frivillige samaritter er uddannet i både brugen af hjertestartere og andet behandlingsudstyr og i at samarbejde med ambulancetjenesten, indtil en ambulance kan være fremme.

Seks samaritter hver gang

- Vi dækker med seks personer både begge holds spillere, tilskuere og EfB?s frivillige medarbejdere. Vore frivillige er uddannede i at anvende hjertestartere, give ilt og at arrangere genoplivning. Desuden kan de yde almindelig førstehjælp til alle de skader, der kan opstå, når op til 17.000 mennesker mødes på stadion: Isposer og støtteforbindinger, brandsår fra romerlys eller grillpander, skrammer og småsår, siger læge Christian Jeppesen, der som frivillig er leder af Brand & Rednings førstehjælpsenhed.

Flere medier har beskæftiget sig med sikkerheden på danske stadioner ved alvorlige hændelser, efter at først Bolton-spilleren Patrick Muamba 17. marts faldt om med hjertestop under en FA Cup-kamp mod Tottenham i London, og den 25-årige fodboldspiller fra den italienske Serie B-klub Livorno, Piermario Morosini, 14. april faldt om på banen med et hjertetilfælde og siden døde. Muamba var i flere dage i en kritisk tilstand, men overlevede og gør gode fremskridt i sin genoptræning.

I forårets første kamp mellem EfB og FC Vestsjælland måtte Brand & Rednings folk i aktion, da udeholdets angriber, Danni König, tidligt i kampen brækkede en arm. Han blev lagt på en båre, fik lagt is på af EfB?s læge og blev observeret, indtil en ambulance var fremme.

- Meningen med det hele er, at man kommer til fodbold for at hygge sig og få en god oplevelse. Vi håber, at vi med vores tilstedeværelse kan bidrage til, at alle føler sig mere trygge ved at gå til fodbold i Esbjerg, siger Christian Jeppesen, der jævnligt selv er en del af beredskabet på Blue Water Arena.