Bedstefar fortjener en sund mund

Tandplejen i Esbjerg Kommune deltager i et landsdækkende projekt om at forbedre plejehjemsbeboeres tandsundhed.

Projektet, ?Bedste skal have børstet tænder?, er tilrettelagt af De Offentlige Tandlæger i samarbejde med FOA?s social og sundhedssektion, og startskuddet på landsplan lyder den 5. november.

- Vores deltagelse omfatter et projekt som omsorgstandplejen startede op allerede i foråret 2013 på plejecentrene Landlyst og Hedelund. De to plejecentre har aktivt bakket op om projektet, og der er brug for et stærkt samarbejde på tværs, hvis det skal lykkes at flytte tandsundheden blandt danske plejehjemsbeboere i en sundere retning, siger afdelingstandlæge Hanne Åskjær.

Som en del af projektet underviser den kommunale tandpleje plejehjemspersonalet i vigtigheden af god mundhygiejne, og hvad konsekvenserne af manglende mundhygiejne er, og indledningsvis målte tandplejen på plejehjemsbeboernes mundhygiejne samt renholdelse af tandproteser.

Plejehjemmene og plejehjemspersonalet forpligter sig med projektet til at gøre en indsats for at forbedre mundhygiejnen og tilbyde hjælp til tandbørstning som en naturlig del af tilbuddet til plejehjemsbeboerne.

 

Fakta om mund og tænder hos plejehjemsbeboere i Danmark: