TV der bevæger dig

Bente er meget glad for sit fleksjob

Region Syddanmark vil ansætte 50 pct. flere på særligt beskyttede vilkår, bl.a. i fleksjob.

Bioanalytiker Bente Bøgelund Poulsen er meget glad for sit fleksjob på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

Nu skruer Region Syddanmark op for sit sociale ansvar. I de kommende år vil regionen ansætte 50 procent flere medarbejdere i fleksjob eller andre særlige vilkår. Det kommer efter, at regionen i de sidste fem år har ansat færre i den slags stillinger.

Siden 2010 er ansatte på særlige vilkår faldet fra 627 til 422 personer i 2015. Det største fald er sket i gruppen af ekstraordinært ansatte. Den er langt mere end halveret i perioden. Antallet af fleksjobbere er reduceret med 18,8 pct.  Det fremgår af regionens egen redegørelse.

Målet er, at Region Syddanmark ved udgangen af 2019 skal have lige så mange ansatte på særlige vilkår som i 2010, altså i alt 627 mennesker.

 Det betyder megt for mig både menneskeligt og økonomisk at have et arbejde

Bente Bøgelund Poulsen, bioanalytiker, Esbjerg

Bioanalytiker Bente Bøgelund Poulsen er ansat i et fleksjob på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Hun siger til TV SYD, at det betyder rigtigt meget for hende, at hun har et rigtigt job.

- Jeg har stadig noget at bidrage med, selv om jeg har kroniske smerter. Det betyder megt for mig både menneskeligt og økonomisk at have et arbejde.

Hør hende i klippet her: 

00:55

Bioanalytiker Bente Bøgelund Poulsen er meget glad for sit fleksjob.

Luk video

Fakta:

  • Siden 2010 er ansatte på særlige vilkår i Region Syddanmark faldet fra 627 til 422 personer i 2015.
  • Det største fald er sket i gruppen af ekstraordinært ansatte. De er faldet fra 165 til 47. Det er langt mere end en halvering.
  • Antallet af fleksjobbere er reduceret fra 462 i 2010 til 375 i 2015.