TV der bevæger dig

Bevillingsnævnsformand i Esbjerg føler sig dårlig informeret af politiet

Henrik Vallø (K) føler ikke, han kan stole på de informationer politiet har givet ham om omkring stigende vold i byens natteliv. Derfor vil han genoverveje, om han vil være med til en evt. beskæring af restaurationernes lukketider.

06:02

Foto: ARKIV

1 af 2

Da politiet forleden udsendte en pressemeddelelse om udviklingen i volden i Esbjergs natteliv, blev formanden for bevillingsnævnet Henrik Vallø (K) sur.

For tilbage i november 2014 fik han og bevillingsnævnet oplyst helt andre tal af politiet.

-De tal sagde at volden er steget med 35 procent i midtbyen det seneste halve år, men få måneder senere siger politiet til JydskeVestkysten, at volden er faldet med 19 procent i Esbjerg som helhed og med 12 procent i midtbyen fra 2013 til 2014. Politiet også oplyste også til avisen, at voldssagerne primært lå fredag og lørdag nat fra kl. 04 til kl. 10 om formiddagen, fortæller Henrik Vallø (K).

Når bevillingsnævnsformanden hæfter sig i fald og stigninger i antallet af voldstilfælde, og hvornår de sker, er det, fordi de er brugt som argumenter for at lukke for byens udskænkningssteder tidligere i en ny restaurationsplan Esbjerg Byråd snart skal godkende.

Hvis Henrik Vallø (K) dropper sit første synspunkt om at begrænse lukketiderne i byen, er det kun Venstre, der støtter ideen, og så er der ikke længere politisk flertal i Bevillingsnævnet for at begrænse lukketiderne for byens udskænkningssteder.

Hør Henrik Vallø (K) søndag aften live på TV SYD uddybe sine synspunkter.

Mest sete på tvsyd.dk