Biltyv fra Esbjerg dræber 36-årig familiefar

En 36-årig familiefar omkom i en voldsom bilulykke mellem Nr. Felding og Klejnstrup i Vestjylland. Ved ulykken blev føreren af en varebil, som var stjålet i Esbjerg, alvorligt kvæstet. Politiet ved ikke, hvem biltyven er.

Frontalt

Tirsdag eftermiddag fik Midt- og Vestjyllands Politi erklæret begge mænd døde, men det var altså en fejl, oplyser vagtchef Gert Høeg til Ritzau.

- Vi ved ikke, hvor fejlen er sket. Men der må være nogen, som har hørt forkert og har sendt beskeden videre, siger han.

Ulykken, der har vist sig at være usædvanlig på flere måder, skete omkring klokken 6.30 på Skjernvej nær Agerfeldt.

Her kører den ene bilist, en 36-årig mand, i nordlig retning, da en modkørende varebil rykker ud for at foretage en overhaling, men i stedet rammer frontalt ind i den 36-åriges bil.

I første omgang blev den 36-årige hastet på hospitalet, men hans liv stod ikke til at redde.

Meldte sig selv

Føreren af varebilen pådrog sig alvorlige kvæstelser og blev fløjet med helikopter til Aarhus, hvor han har modtaget behandling. Manden blev meldt død, men det var altså en fejl.

Hans identitet er fortsat ikke kendt af politiet, som ellers er meget interesseret i at finde ud af, hvem han er.

- Han har ikke noget id på sig. Men det viser sig, at varebilen er

blevet stjålet i Esbjerg på et tidspunkt efter mandag eftermiddag. Så ham vil vi gerne finde ud af, hvem er, sagde vagtchef Gert Høeg tidligere tirsdag.

Vidner så kort før ulykken føreren af varebilen kommunikere med en motorcyklist. Politiet ville meget gerne i kontakt med motorcyklisten, og det har man nu fået.

- Han har meldt sig selv, fortæller vagtchef Ole Vanghøj tirsdag aften til Ritzau.

Politiet oplyser, at der er en relation mellem de omkring tyveriet af de to køretøjer. Motorcyklen er meldt stjålet i forbindelse med et indbrud i Skive. Motorcyklen er fundet i nærheden af Esbjerg.

Vagtchefen ved ikke, hvad motorcyklisten har forklaret, men henviser til lokalpolitiet i Herning onsdag, skriver Ritzau.

Den alvorlige ulykke betød, at landevejen blev afspærret i begge retninger mellem Nr. Felding og Klejnstrup i flere timer.