TV der bevæger dig

Blue Water-koncernen fyrer topchefen efter intern strid

Et opgør i Blue Water-koncernen I Esbjerg, der er et af landets største transportselskaber, koster topchef Kim Hedegaard Sørensen jobbet.

00:27

Et opgør i Blue Water-koncernen I Esbjerg koster topchef Kim Hedegaard Sørensen jobbet.

Ifølge TV 2 koster et opgør i Blue Water-koncernen I Esbjerg topchef Kim Hedegaard Sørensen jobbet.

Kim Hedegaard Sørensen (tv) har de rigtige værdier til at stå i spidsen for den fortsatte udvikling af Blue Water Shipping, sagde grundlægger Kurt Skov (th), da han i september 2012 præsenterede sin afløser.

1 af 3

Kim Hedegaard Sørensen og bestyrelsen har forskelligt syn på dele af den fremtidige strategi - og derfor har parterne valgt at stoppe samarbejdet, hedder det i en pressemeddelelse fra Blue Water.

Imens ansættelsen af en ny direktør står på, overtager Kurt Skov igen rollen som øverste chef for firmaet, han grundlagde i Esbjerg i 1972.

- Kim Hedegaard Sørensen har i løbet af sine godt og vel tre år her bidraget til at styrke Blue Water Shipping på en række områder. Jeg har personligt været glad for samarbejdet, da Kim både som person og leder er dygtig og et ordentlig menneske. Jeg er glad for, at vi skilles i gensidig respekt og som gode venner, siger Kurt Skov.

Kim Hedegaard Sørensen fratræder derfor som adm. direktør - en post han overtog 1. december 2012.

-  Jeg har haft en fantastisk tid i virksomheden, der er præget af en helt speciel ånd. Samarbejdet med Kurt Skov har hele vejen været præget af stor åbenhed og gensidig tillid. Men det er den bedste løsning for begge parter at skilles, når bestyrelsen ikke er enig med den administrerende direktør om virksomhedens strategi, og hvor virksomheden skal være om 5 år, siger Kim Hedegaard Sørensen.

 Blue Water-koncernen forventes at fremlægge et regnskab for 2015, der viser tilbagegang for Blue Water, som er ramt af, at de faldende oliepriser gør markedet med  at transportere udstyr for olieindustrien mindre attraktivt.

Blue Waters grundlægger Kurt Skov trådte i 2012  tilbage efter 40 år ved roret i Blue Water Shipping og overlod posten som adm. direktør til Kim Hedegaard Sørensen.

Kurt Skov har siden koncentreret sig om rollen som bestyrelsesformand for selskabet.

Kim Hedegaard Sørensen har haft en lang karriere i transport- og shippingbranchen. Inden Blue Water var han adm. direktør for TransAtlantic Industrial Shipping, ligesom han har varetaget en række ledende stillinger hos A.P Møller/Maersk-koncernen igennem 17 år.

Historien om Blue Water:

Kurt Skov begyndte sit erhvervseventyr i 1972 med bare to ansatte i ydmyge lokaler i Esbjerg. Siden  udviklede han gennem 40 år Blue Water Shipping til en betydende international virksomhed indenfor transport og shipping. Blue Water Shipping har i 2016 på verdensplan 67 kontorer i 27 lande og over 1500 ansatte, og firmaet omsatte i 2014 for 4,9 milliarder kroner.