TV der bevæger dig

Bogorme går fantasy-amok

Bogorme, rollespillere, middelalderentusiaster og børn i alle aldre lader fantasien få frit løb i Esbjerg i denne weekend.

Gabestokken stod til fri afbenyttelse og mangen en familiestrid blev afgjort i løbet af dagen. Foto: Torben Meyer; Esbjerg Lokalhistoriske Arkiv

Ægte fantasyfans kunne få fyldt op på gode gammeldags papirbøger. Foto: Torben Meyer; Esbjerg Lokalhistoriske Arkiv

Orkerne samler kræfter til et af dagens store slag. Almindelige mennesker har mættet sig med blandt andet pandekager, snobrød og kandiserede æbler. Foto: Torben Meyer; Esbjerg Lokalhistoriske Arkiv

Den store Markedsplads har dagen igennem summet af liv, leg og sværdslag. Foto: Torben Meyer; Esbjerg Lokalhistoriske Arkiv

1 af 4

Fantasyfestivalen i Esbjerg byder på alt fra en verdenskendt forfatter til orker og middelaldervåben.

For selvom betegnelsen "fantasy" hentyder til en boggenre, så rækker den langt ud over bøgernes tørre papir.

- Det er det fantastiske ved fantasy, at det kan så meget, siger bibliotikar og medarrangør af fantasyfestivalen Gitte Højmark til TV SYD.

Hun nævner som eksempel både rollespil, film, brædtspil og selv middelalderentusiasterne bliver sluset ind i fantasyens verden, da mange fantasybøger og film foregår i et middelalderligt univers.

På festivalen deltager fx flere middelalderforeninger.

- Det er lidt sjovt at se, når folk i middelalderboderne står og skal forhandle med en flok orker, fortæller Gitte Højby, om den markedsplads, der er et af fantasyfestivalens tilbud.

Og festivalen i Esbjerg kunne da heller ikke eksistere, uden hjælp fra alle kanter.

- Vi får hjælp af i hvert fald 75 frivillige, der kommer fra både liverollespilsforeninger i Esbjerg og Ribe, og middelalderforeninger og også spejderne har nogle boder herndede, fortæller Gitte Højby.

Festivalen er godt besøgt, og folk kommer fra hele landet. Udover de, der kommer for at lege orker og trolde, så kommer der også gode gammeldags bogorme på festivalen, hvor de blandt andre i går kunne møde den danske forfatter Dennis Jürgensen, der er kendt for bøger som "Brædder til Draculas Kiste" og "Dystopia". Festivalen har også besøg af den verdenskendte australske fantasyforfatter Trudy Canavan, der åbnede festivalen lørdag, og som søndag holder foredrag på slottet mellem 13-14.00.

 

Fans stod i kø i en hel time for at få bøger signeret af årets australske hovednavn, Trudi Canavan. Foto: Torben Meyer; Esbjerg Lokalhistoriske Arkiv

 

 

Mest sete på tvsyd.dk