Boligpriser tæt på toppen i Esbjerg

Boligpriserne i Esbjerg har næsten indhentet prislejet fra før finanskrisen. Villaer i Esbjerg sælges bare fem procent under de højeste niveauer nogensinde.

I de syd- og sønderjyske kommuner, er finanskrisens mén stadig tydelige på boligpriserne, men i Esbjerg Kommune kan husejere næsten sælge deres bolig til den pris, de kunne forlange, inden boligmarkedet kollapsede.

Esbjerg har kun fem procent op til de rekordhøje priser, som ejendomme blev solgt til i 2008. I resten af Syd- og Sønderjylland er boligerne mellem 8 og 21 procent fra det samme topniveau. Vejen Kommune ligger i bunden af alle kommunerne i vores område, men dermed kan Vejen også se frem til den største stigning.

? Går det som forventet, med et boligmarked i begyndende vækst, er det mit bud, at vi især i de områder, hvor der er langt til toppen, kommer til at se stigende priser de næste år. Men det forudsætter at renten holder sig i ro og at vi ikke ser en fornyet krise eller stigende ledighed, siger kommunikationschef i EDC, Jan Nordmann i en pressemeddelelse.

 

Bag om analysen: