TV der bevæger dig

Boligpriser tæt på toppen i Esbjerg

Boligpriserne i Esbjerg har næsten indhentet prislejet fra før finanskrisen. Villaer i Esbjerg sælges bare fem procent under de højeste niveauer nogensinde.

Esbjerg Havn. Foto: Knud Erik Christensen Foto: KNUD ERIK CHRISTENSEN

Så langt er boligpriserne fra niveauet før krisen. Kilde: EDC, Boligmarkedsstatistikken og realkreditraadet.dk

1 af 2

I de syd- og sønderjyske kommuner, er finanskrisens mén stadig tydelige på boligpriserne, men i Esbjerg Kommune kan husejere næsten sælge deres bolig til den pris, de kunne forlange, inden boligmarkedet kollapsede.

Esbjerg har kun fem procent op til de rekordhøje priser, som ejendomme blev solgt til i 2008. I resten af Syd- og Sønderjylland er boligerne mellem 8 og 21 procent fra det samme topniveau. Vejen Kommune ligger i bunden af alle kommunerne i vores område, men dermed kan Vejen også se frem til den største stigning.

? Går det som forventet, med et boligmarked i begyndende vækst, er det mit bud, at vi især i de områder, hvor der er langt til toppen, kommer til at se stigende priser de næste år. Men det forudsætter at renten holder sig i ro og at vi ikke ser en fornyet krise eller stigende ledighed, siger kommunikationschef i EDC, Jan Nordmann i en pressemeddelelse.

 

Bag om analysen:

Analysen er fremkommet ved at sammenligne aktuelle salgspriser med det historiske højdepunkt, der tidsmæssigt er forskelligt fra område til område. Generelt toppede priserne i det sydlige Jylland i begyndelsen af 2008 og dermed noget senere end i hovedstadsområdet, hvor man nåede toppen i 2006.

 

Mest sete på tvsyd.dk