TV der bevæger dig

Bordeller er lovlige forretninger

Politiet har registreret 94 bordeller i TV SYDs område. Men selv om der er mange bordeller - også på landet - opererer de oftest på den rigtige side af loven, og politiet kan intet gøre, hvis de prostituerede har papirerne i orden.

Bordellet i Kvong er et af 94 i TV SYDs sendeområde.

1 af 2

I Syd- og Sønderjyllands Politikreds har politiet kendskab til 40 bordeller. I Sydøstjyllands Politikreds er tallet noget højere. Her kender politiet lige nu til 54 bordeller. Tallene omfatter både bordeller i byerne og på landet.

Tre kontrolbesøg

Ifølge politiet bliver der holdt rigtigt godt øje med bordeller som det i Kvong. Her har politiet været på kontrolbesøg tre gange siden Claus Larsens anmeldelse. Og som i Kvong er der ofte intet at komme efter.

- Det er piger, som har lovligt ophold, de er registreret hos Skat og som ikke har været udsat for noget, der ligner menneskehandel, vicepolitiinspektør Hans Roost, Syd- og Sønderjyllands Politi, Esbjerg.

Lovlig som købmandsforretning

Selv om bordellet kan være skabe utryghed, så lastens hule lige så lovlig som købmandsforretning...

- Det er lovligt at arbejde som luden og tjene penge på det, konstaterer politimanden. Men hvis andre tjener penge på deres arbejde, bliver det ulovligt. Også hvis bagmændene lokker fattige piger her til landet og gør dem til ludere.

Udenlandske

Pigerne i Kvong taler ikke dansk. Og det er typisk, siger Vibeke Nielsen fra organisationen ProVest. Pigerne kommer fortrinsvist fra Nigeria, Sydamerika eller Østeuropa. De er her for at brødføde sig selv og deres familier. Men der findes også ofre for menneskehandel, siger Vibeke Nielsen.

- Hvis man får mistanke om, at der sidder en kvinde indespærret og ikke kan komme ud eller observerer, at hun bliver overvåget, kan man kontakte politiet eller os med de informationer, noterer Vibeke Nielsen.

ProVest kan kontaktes via hjemmesiden her.