Borgere demonstrerer mod besparelser på handicapområdet

200 utilfredse borgere demonstrerede foran Esbjerg Rådhus. Kommunen har fremlagt et forslag til besparelser for 84 millioner kroner på voksenhandicapområdet.

Esbjerg Rådhus fik i dag besøg af utilfredse gæster.  En ny budgetanalyse viser, at Esbjerg Kommune skal spare 143 millioner kroner på voksenhandicapområdet frem til år 2021. Derfor fremlagde kommunen for en måned siden et forslag til besparelser for 84 millioner kroner på området. Det vil betyde, at en række sociale tilbud til senhjerneskadede, udviklingshæmmede, psykisk syge og misbrugere må lukke.

200 borgere var derfor mødt op for at demonstrere foran rådhuset i Esbjerg i dag.

- Man må ikke spare på dem, der ligger ned. Selvfølgelig må man ikke det, de har brug for vores hjælp,  siger Sofie Helveg Thomsen til TV SYD.

quote

Man må ikke spare på dem, der ligger ned. Selvfølgelig må man ikke det, de har brug for vores hjælp.

Sofie Helveg Thomsen, gymnasieelev. 

Sparekataloget omfatter blandt andet lukning af tilbuddene Morgenrøden og Refugiet i Esbjerg og Kraftcentret i Ribe og Bramming. Nogle af brugerne af stederne var også mødt op for at vise deres utilfredshed.

- Jeg har selv været bruger af kraftcenteret, og uden kraftcenteret havde jeg ikke været i stand til at tage en uddannelse på Ribe Katedralskole, siger Anja From til TV SYD.

Byrådet i Esbjerg fik tidligere på året budgetanalysen. Her stod det klart for dem, at udgifterne på voksenhandicapområdet var på vej i den forkerte retning.  Det er dog ikke alle i byrådet, der mener, at det er det rigtige sted at spare.

- Lige præcis de her borgere, de skal ikke lide under, at der måske ikke har været ordentlig styring på udgifterne på det her område. Det er vi nødt til at se meget alvorligt på, siger byrådsmedlem John Snedker (S) til TV SYD.

De sociale tilbuds skæbne bliver afgjort til efteråret.