Borgere: Mød op på byrådsmødet!

Beboere i landsbyen Vester Nebel ved Esbjerg frygter, at børnehaven nu skal spares væk - to år efter byrådspolitikerne lukkede landsbyens skole

Budgetforhandlingerne i Esbjerg Kommune har været heftigt i gang den seneste tid. Opgaven lyder: Der skal spares 225 millioner kroner om året de næste fire år. Sparekataloget indeholder blandt meget andet lukningen af børnehaven i Vester Nebel. Det har fået borgerne i byen i aktion.

På vesternebel.dk står der:

"Vi opfordrer alle byens borgere og personer med tilknytning til vores dejlige landsby om at møde op til byrådsmøde den 31. august klokken 17.00. Det er vigtigt, at vi sammen viser vores uenighed med denne mulige beslutning!"

For cirka to år siden blev landsbyens skole lukket. Nu frygter borgerne at børnehaven også skal lukkes.

Sune Juncher bor i Vester Nebel og er far til tre børn. En, der allerede går i børnehaven og en, der skal i børnehave til næste år. Han siger:

- Hvis vi også mister børnehaven, er vi bange for at vores by går i stå, fordi den ikke længere vil være attraktiv for unge familier med børn eller planer om at få børn.

Eller som der står på vesternebel.dk:

"Børnehaven er uvurderlig for vores samfund og for byens udvikling, og helt essentielt hvis vi også fremover skal fastholde og tiltrække børnefamilie. Børnefamilier som er grundlaget for en levende landsby!"

Hør hvad Sune Juncher fra Vester Nebel siger. (Var.: 0.40 min.):