Borgerforening ked af planer om gaderæs

Borgerforeningen er imod anlæggelsen af en streetrace-bane i Esbjerg af frygt for trafiksikkerheden og boligpriserne.

"East Town Up - Østerbyens Borgerforening" har inviteret lokale politikere til et borgermøde på skolen kl. 19.00 onsdag aften. Det handler om anlæggelsen af en streetrace-bane på Skibhøj i Østerbyen.

Borgerforeningen er imod anlæggelsen af en streetrace-banen, der er en del af de aktuelle kommunale budgetforhandlinger om næste år.

- En streetrace-bane hører ikke til i et tætbebygget område, hvor der bor mange børn. Jeg er bekymret for børnenes trafiksikkerhed, for selvom der bliver bygget en bane, skal kørerne jo til og fra banen i deres biler, fortæller Heidi Jerne, medlem af bestyrelsen i Østerbyens borgerforening (East Town Up), til TV SYD.

- Der er steder nok at placere sådan en bane, og man burde lægge den et sted, hvor det ikke går ud over hverken børn eller ejendomsværdierne i et boligområde, supplerer hun.

De har inviteret de lokale byrådspolitikere. Det halve byråd har meldt deres ankomst, den anden halvdel har meldt afbud.

Dog har hverken Esbjergs borgmester, Johnny Søttrup, eller primus motor bag forslaget om banen, Henrik Vallø, givet lyd fra sig.

Projektet koster 2,8 mio. kr., og kommunen og streetracerne skal dele udgiften, hvis banen bliver en realitet.

Mødet finder sted kl. 19.00 onsdag på Præstegårdsskolen.

Se i videoen herunder, hvor tæt den nye streetrace-bane skal ligge på de nærliggende huse, og hør hvorfor Heidi Jerne er bange for den. (Varighed: 0:55)