Borgmester indkalder politiet til møde om ny politistruktur

Borgmesteren og viceborgmesteren i Esbjerg har indkaldt politidirektøren til møde. De vil vide, hvad der kommer til at ske i Ribe efter den nye politistruktur.

Når den nye politistruktur træder i kraft til nytår, vil der ikke længere køre patruljevogne ud fra stationen i Ribe. Det har skabt en del bekymring i byen. Borgerne får den samme tryghed som før, sagde Kaj Nielsen, der er linjechef hos Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD d. 5. august.

Derfor har Johnny Søtrup (V) og Jesper Frost (V) – borgmester og viceborgmester i Esbjerg – indkaldt politidirektør Jørgen Meyer til et møde på onsdag om situationen i Ribe. Nu vil de have styr på, hvad der kommer til at ske i Ribe.

Jesper Frost fortæller til TV SYD, at han har haft et møde med Ribe Handelstandsforening. På mødet drøftede de udfordringerne og bekymringerne, som foreningen har i forbindelse med den nye struktur.

- Nu har vi hørt og læst meget i medierne, og vi ønsker at vide, hvad der helt præcist skal ske. Derfor tager vi et møde med politiet for at blive klogere på, hvilke konsekvenser den nye struktur får for Ribe, siger Jesper Frost til TV SYD.

Både borgmesteren og viceborgmesteren er skeptiske overfor planerne i Ribe. Ifølge Jesper Frost vil stationen gå fra at have 17-18 ansatte og til blot at have en håndfuld. Den udvikling går den forkerte vej, mener Jesper Frost.

quote

Vi har brug for lokalt politi i Ribe. Politi, der kender området. Det er en by, hvor der kommer en million turister om året. Der har vi brug for synligt politi, og der er en forventning om synligt politi.

Jesper Frost, viceborgmester i Esbjerg, Venstre

- Vi håber, at de reduktioner, som vi har hørt om, bliver afblæst. Vi har brug for lokalt politi i Ribe. Politi, der kender området. Det er en by, hvor der kommer en million turister om året. Der har vi brug for synligt politi, og der er en forventning om synligt politi. Det har også en præventiv effekt, at der er synligt politi i gaderne, siger Jesper Frost.

TV SYD har forsøgt at få en kommentar fra Johnny Søttrup. Det har ikke været muligt i dag.

Jesper Frost fortæller, at de overvejer at gå videre med sagen, hvis deres bekymringer bliver bekræftet på mødet.

- Nu må vi høre, hvad politiet siger. Hvis rammerne for strukturen bliver sådan, som vi har hørt,  så kan næste skridt være at tage fat i justitsministeren og finde ud af, om det også var intentionen, at politiet skulle centralisere sig så meget, som de gør nu. Det vil vi overveje, siger Jesper Frost.

Men ifølge politiet vil den nye struktur ikke få konsekvenser for ripenserne. 

- Der vil stadig være dedikerede patruljer til Ribe, og der er stadig en politistation med folk. Nu kommer patruljerne bare fra en anden by. Samtidig så får Ribe også gavn af den specialisering og de kompetencer, der kommer ud af den nye struktur. Borgerne vil kunne være ligeså trygge, siger Kaj Nielsen, linjechef hos Syd- og Sønderjylland.