TV der bevæger dig

Borgmester jubler over nye arbejdspladser

200 københavnske arbejdspladser bliver til flere vestjyske arbejdspladser, når Maersk Oil samler sine aktiviteter i Esbjerg.

Johnny Søtrup glæder sig over flere arbejdspladser til Esbjerg.

Det var en rigtig glad Johnny Søtrup, der mandag modtog nyheden om, at Maersk Oil fremover vil satse endnu mere på Esbjerg.

Maersk har besluttet at lukke et kontor på Oslo Plads i København og flytte aktiviteterne til vestkysten, hvor Esbjerg i forvejen markedsfører sig som Danmarks Energimetropol.

-Det betyder rigtig meget, at Maersk Oil vælger at samle deres danske aktiviteter her i byen, at det så samtidig giver flere nye arbejdspladser til Esbjerg, er en god nyhed, siger Johnny Søtrup til TV SYD.

Læs også Maersk Oil flytter stillinger til Esbjerg

 

Det betyder rigtig meget, at Maersk Oil vælger at samle deres danske aktiviteter her i byen

Johnny Søtrup, borgmester, Esbjerg

De nye arbejdsplader er på landjorden og henvender sig til ingeniører og andre specialister, der i forvejen har erfaring inden for offshore-området. En del af medarbejderne på kontoret i København vil få tilbudt at flytte med til Esbjerg.

Maersk Oil samler flere arbejdspladser i Esbjerg Foto: Jakob Schjødt Pedersen

Maersks beslutning om at samle den danske del af olieforretningen betyder dog også, at der bliver fyret andre steder i koncernen. Derfor kommer det samlet til at koste 160 danske jobs.

Maersk har i forvejen arbejdspladser i Esbjerg, og hvorvidt de også bliver berørt at flytningen, er dog endnu usikkert.

Mest sete på tvsyd.dk