TV der bevæger dig

Borgmester vil ånde rockere i nakken

Kommune, politi og skat vil i tæt samarbejde gøre livet surt for rockerne i Esbjerg.

Politiet er igang med at stresse rockerne i Esbjerg.

Der vil ikke være nogen kære mor for de rockere, der måtte ønske at slå sig ned i Esbjerg.
Det står klart efter et møde mellem borgmester i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup (V), og politidirektør fra Syd- og Sønderjyllands Politi, Jørgen Meyer.

- Det er ikke rart at opleve, at organiseret kriminalitet flytter ind i ens by, og derfor vil vi i samarbejde med politiet og skat konstant ånde dem i nakken, siger borgmester Johnny Søtrup.

Onsdag aften i sidste uge rykkede politiet talstærkt ud til et masseslagsmål på Strandbygade i Esbjerg mellem rockergrupperinger med tilknytning til Hells Angels og Bandidos. 16 personer blev i den forbindelse anholdt.

Dagen efter annoncerede Hells Angels på deres hjemmeside, at de opretter ny matrikel på Ingemanns Allé 47 i Danmarks femtestørste by.

Fra borgmester Johnny Søtrup lyder det, at den såkaldte "Al Capone-metode", der gennem de seneste år er blevet brugt mod både rockere og indvandrerbander, nu også bliver taget i anvendelse i Esbjerg.

- Vi ved jo, at mange af dem er på en eller anden form for offentlig forsørgelse, og at det ofte ikke hænger sammen med for eksempel den type biler, de kører rundt i, siger han.
- De kriminelle ønsker at arbejde i det skjulte. Derfor er det vigtigt konstant at stresse dem og få afdækket de ting, der ikke er efter bogen og ramme dem på den måde, siger borgmesteren.