TV der bevæger dig

Borgmester: Vis mig besked til tysk minister om havneudvidelse

Fanøs borgmester og den tyske miljøminister er bekymrede over udvidelsen af Esbjerg Havn. Esbjergs borgmester tager det roligt.

Esbjerg Havn vil gerne udvide med én million kvadratmeter, så der kan udskibes endnu flere vindmøller. Foto: Per Lund

Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) tager det helt roligt, at den tyske miljøminister, på opfordring fra Fanøs borgmester, nu vil diskutere udvidelsen af Esbjerg Havn med den danske miljøminister. Foto: Heidi Godskesen Rasmussen, TV SYD

1 af 2

Hvilke negative følgevirkninger har det for Vadehavet, hvis Esbjerg Havn bliver udvidet med én million kvadratmeter?

Det vil den tyske miljøminister Svenja Schultze (SPD) tale med sin nye, danske kollega miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) om, når de i denne uge mødes til Trilateral Vadehavskonference i Holland.

Det bekymrer ikke Esbjergs borgmester.

Man kan jo få svar på spørgsmål, alt efter hvordan man stiller dem.

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, Venstre, Esbjerg

- Det er naturligt, at den tyske minister gerne ser Esbjerg Havn løbe tør for plads, så de tyske havne får opgaverne med udskibning af vindmøller i stedet, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) til TV SYD.

Ifølge borgmesteren er den danske miljøminister helt inde i sagen.

- Ministeren er informeret om op og ned i sagen. Men han afventer VVM-redegørelsen og er allerede helt inde i sagen. For det er jo staten, der er myndighed på, om havnen skal udvides eller ej. Det er ikke Esbjerg Kommune, forklarer Jesper Frost Rasmussen. 

Læs også Tysk miljøminister blander sig i udvidelsen af Esbjerg Havn

Til gengæld undrer Esbjerg-borgmesteren sig over, at Fanøs borgmester Sofie Valbjørn (AL) ikke spiller med åbne kort.

Det er naturligt, at den tyske minister gerne ser Esbjerg Havn løbe tør for plads, så de tyske havne får opgaverne med udskibning af vindmøller i stedet.

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, Venstre, Esbjerg

- Jeg har bedt Fanøs borgmester sende mig det, hun har skrevet til den tyske miljøminister. For man kan jo få svar på spørgsmål, alt efter hvordan man stiller dem. Men det er hun ikke så hurtig til at udlevere, siger Jesper Frost Rasmussen, og fortsætter:

- Vi har inviteret Fanø med i processen, og det var de fra start. Allerede 30. august, da vi fortalte om udvidelsen, og også senere på efteråret. Men efter, at det nye byråd er trådt til, så sker der ikke noget.

Esbjergs borgmester afventer nu resultatet af sommerens VVM-proces, så der – ifølge ham – kan tages beslutning på et faktuelt og oplyst grundlag.

Mest sete på tvsyd.dk