TV der bevæger dig

Borgmestre sure på DSB

Borgmestrene i Esbjerg og Aarhus kritiserer DSB for at indsætte gamle tog mellem de to byer. De kræver handling af regeringen   

Det er uholdbart, at DSB er på vej til at forlænge rejsetiden mellem to af landets fem største byer med en halv time. Det mener borgmestrene i Aarhus og Esbjerg, som begge opfordrer regeringen til at gå ind i sagen.

Udmeldingen kommer som en reaktion på, at Ritzau mandag kan afsløre, at DSB med indførelsen af den nye køreplan til december vil erstatte IC3-togene med MR-tog på strækningen med Esbjerg og Aarhus.

En meget dårlig idé

I Esbjerg hørte borgmester Johnny Søtrup (V) i midten af september rygter om MR-togenes comeback, og det fik ham til at forfatte et brev til transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

- Jeg gjorde ham opmærksom på, at vi herovrefra synes, det var en meget dårlig idé. Hvis man ønsker at flytte folk fra motorvej og landevej til toget, så skal man altså ikke sætte gammelt grej ind, der forlænger køretiden, fortæller borgmesteren.
 

Flere vil fravælge toget

MR-togene er 10-15 år ældre end IC3-togene og har en tophastighed på beskedne 130 kilometer i timen, mens IC3-togene kan køre 180 kilometer i timen. Det betyder, at rejsetiden mellem Esbjerg og Aarhus bliver op til en halv time længere i et MR-tog.

 - Jeg tror, mange vil fravælge togmuligheden, og det er jo regeringens formulerede målsætning, at man vil have flere ind i den kollektive trafik, så det er et helt forkert skridt at tage, siger Johnny Søtrup.

 

Grinagtigt

Borgmesteren i Aarhus efterlyser ligeledes handling fra Christiansborg.

- Man bruger mange milliarder på nye signaler, og man har nogle tog, som var moderne for 30 år siden. Hvis det ikke var fordi, det betyder forringelser i hverdagen for de mennesker, der har brug for at rejse med tog, så var det grinagtigt, siger Jacob Bundsgaard (S).

Mest sete på tvsyd.dk