Børn synger farver med Esbjerg Ensemble

Fagotten er rød, sjov og jordbunden. Klarinetten er gul, glad og følsom og bliver sur på violinen. Sådan får klassisk musik mening for de mindste skolebørn i Esbjerg.

Esbjerg Ensemble øver sig i disse dage sammen nogle meget unge kunstnere, inden de sammen skal opføre komponisten Hanne Tofte Jespersens stykke "Farvespillet", som er et interaktivt musikstykke, hvor professionelle musikere spiller sammen med børn.

Fagotten er rød, sjov og jordbunden. Klarinetten er gul, glad og følsom og bliver sur på violinen, der er blå og impulsiv og laver om på klarinettens melodi. Slagtøjet er sort-hvidt og holder sammen på sine instrumentvenner.  Sådan har instrumenterne hver deres farve og karakter i  "Farvespillet", der skal opføres på Huset i Esbjerg lørdag eftermiddag.

Børnene skal ikke bare sidde og lytte til musikken - de skal også danse.

"Farvespillet" indbragte Hanne Tofte Jespersen en pris i 2013. Hun vandt konkurrencen udskrevet af DR Musikariet og Dansk Komponist Forening om at skrive nye musikalske fortællinger, hvor børn spiller en aktiv del i stykket. I "Farvespillet" bliver børnene direkte spurgt undervejs og opfordret til at deltage, og deres bevægelser og stemmer bliver del af opførelsen. De får oplevelsen af at spille en rolle i at få instrumenterne til at blive gode venner igen, efter de har skændtes med deres stemmer og lavet om på hinandens melodier. Koncerten skulle gerne ende med, at alle sammen spiller den grønne dans.

Hanne Tofte Jespersen er fortælleren, der inddrager børnene i stykket, som primært er for de fem til otte-årige. 

Hør hvad Hanne Tofte Jespersen, mener børnene får ud af projektet.