Børnehavebørn skal synge mere

Syd-og Sønderjyske børnehavebørn skal synge mere. Flere børnehaver er kommet med i et projekt, hvor sang bliver en fast del af hverdagen.

Børnehaven Børnebakken bliver den første certificerede sangbørnehave i Esbjerg Kommune. Sammen med en række børnehaver i Syd- og Sønderjylland er de kommet med i projektet SANGGLAD.

Børnene og pædagogerne skal ikke kun synge, når de sidder i rundkreds og har fundet sangbogen frem.

- Vi vil gerne have, at sangen bliver en fast del af hverdagen, så den bruges, eksempelvis når vi skal have tøj på, siger Benedikte Storm Aa, der er musikpædagog og sangkonsulent ved Esbjerg Sangakademi, til TV SYD.

quote

 Vi vil gerne have, at sangen bliver en fast del af hverdagen, så den bruges, eksempelvis når vi skal have tøj på.

Benedikte Storm Aa, musikpædagog og sangkonsulent ved Esbjerg Sangakademi.

Pædagogerne i børnehaven er blevet undervist af en sangkonsulent. Sangen giver børnene bedre sprogfærdigheder, og det gør dem bedre til at bevæge sig.

Børnehavens leder glæder sig over, at de snart kan kalde sig for en sangbørnehave.

- Vi kan også brande os på, at vi er en sangcertificeret børnehave, der kan noget helt særligt. Vi bliver de eneste i Esbjerg Kommune, der i første omgang bliver det, siger Annemarie Ludvigsen, pædagogisk leder, Børnebakken.

Det er planen, at der i år 2020 skal være over 100 certificerede sangbørnehaver i Danmark. Nordea-fonden støtter projektet med 16 millioner kroner.