Børnehaven har åben hele døgnet året rundt

Den første vuggestue og børnehave der har åbent døgnet rundt - året rundt - i Syd- og Sønderjylland nu en realitet.

Døgnbørnehaver er omdiskuterede - men i Esbjerg, hvor døgnbørnehaven ligger, er forældre og personale i Troldehulen ikke i tvivl om, at ideen er rigtig.
 

Det er lørdag formiddag og Trine Uldahl afleverer sin lille datter i Esbjergs nye døgnbørnehave Troldehulen.
- Vi har brug for at få hende passet når alle andre har fri - alle weekender og helligdage er vi nødt til at arbejde, fortæller
Trine Uldahl. Hun og hendes mand har et blomstercenter. Lille Ida på 11 måneder må derfor i børnehave, når andre har weekend.

Det er den tidligere social- og sundhedsassistent, Debbie Jensen, der har taget initiativet til at åbne døgnbørnehaven i Esbjerg.
- Vi har altid savnet et sted, hvor vi kunne få passet børnene uden at være afhængig af familie og venners nåde.

Ingen planer om længere kommunal pasning

Og Esbjerg Kommune har ikke haft planer om at åbne en børnehave der kan løse pasningsproblemet for et stigende antal danskere med skæve arbejdstider. Det siger formanden for børn og  familieudvalget Hans Erik Møller, Soc.dem.

Debbie Jensen har bygget en gård ved Esbjerg om til vuggestue og børnehave - og når sommerferien er ovre er der plads til 62 børn - og døgnåbent - året rundt også helligdage, weekender, den 24. december den 31. december...
Prisen for en vuggestue- eller børnehaveplads i Troldehulen er den samme som i offentlige institutioner plus 600 kroner pr. måned, hvis man skal have passet børn aften, nat og weekender.

Troldehulens hjemmeside