TV der bevæger dig

Dækmand åbner butikken for hærværksramte bilister

Michael Tjørnelund var dagens mand for nogle af de bilejere, som blev ramt af hærværk natten til lørdag.

Værkfører Michael Tjørnelund åbnede sit værksted for nødstedte bilister, som havde fået flænset deres dæk. Foto: Privatfoto

Efter at op mod 40 biler blev udsat for hærværk, åbnede autoværksted garagen for nødstedte bilister.

Michael Tjørnelund er til dagligt værkfører hos Super Dæk i Kjersing, men som så mange andre værksteder har de normalt ikke åben i weekenden. 

Det havde de dog i dag, da 30-40 biler fik flænset dæk og smadret ruder i Åmoseparken i Esbjerg. Værkføreren valgte nemlig at åbne autoværkstedet, så bilejerne kunne blive kørende igen.

Læs også 30-40 biler med flænsede dæk og smadrede ruder

- Jeg tænkte, 30-40 biler var en stor mundfuld. Der kan jo godt gå panik i folk, når de kommer ud til sådan et syn, så det tænkte jeg, vi godt kunne hjælpe med, siger værkfører Michael Tjørnelund til TV SYD.

Efter at han så nyheden om hærværket, lagde han et opslag op på facebooksiden Info fra borger til borger i Esbjerg, hvor han tilbød at hjælpe bilisterne. Ganske vist til almindelige pris, men uden weekendtillæg.

Samtidig rakte servicen også langt, da en kvinde ikke havde mulighed for at få sin bil ud på autoværkstedet.

- Hun kunne ikke se sig ud af det, så jeg tog en donkraft med ud til hende, hentede hendes hjul og kom tilbage med de nye, siger Michael Tjørnelund.

På sin fridag nåede værkføreren af hjælpe fem bilister videre.

På facebook har værkførerens opslag her til aften fået næsten 600 likes og blevet delt over 200 gange med ros fra brugerne.

- Det er da dejligt at kunne hjælpe, og man får da også et smil med på vejen fra bilisterne, siger Michael Tjørnelund.

Mest sete på tvsyd.dk