Danmarks mest inspirerende arbejdsplads i nyt tårn på Esbjerg Havn

Det kommer til at rage højt op, det nye Energy Tower på Esbjerg Havn. 21 etager højt, men det er det indvendige, der tæller.

Det er noget af en knaldhytte, som firmaet NorSea har planer om på Esbjerg Havn. Café i bunden og panoramadæk på toppen og fordelt på de mellemliggende etager kommer der 9000 kvm til mødet mellem erhvervsliv og krøllede hjerner, som NorSea skriver.

For manden bag, NorSeas direktør Jesper Høj-Hansen, handler projektet om at koncentrere indsatsen til gavn for den grønne omstilling.

- Mødet mellem mennesker i faglige fællesskaber er en nøgle til udvikling. Vi har altid fået flere og bedre ideer af at være sammen om at udvikle dem, siger Jesper Høj-Hansen. 

Energy Tower på Esbjerg Havn og Norseas direktør, Jesper Høj-Hansen
Sådan kommer der nogenlunde til at se ud på toppen af Energy Tower.
Foto: Norsea

NorSea har i forvejen House of Offshore Innovation, der er vækstcenter for 32 forskellige virksomheder, og det meste handler om grøn omstilling.

- Vi ser tårnet som et konkret fyrtårn for en nødvendig vision og ambitiøse mål for den grønne omstilling. Vi skal alle den vej, og NorSea skal i særdeleshed: Vi har meget klare ambitioner om at udvikle vores portefølje indenfor det vedvarende og finde vores plads i den grønne værdikæde, som tager form i disse år, siger Jesper Høj-Hansen. 

Det nye tårn skal bygges i sammenhæng med det eksisterende House of Offshore Innovation ved Dokhavnen.

Energy Tower på Esbjerg Havn og Norseas direktør, Jesper Høj-Hansen
Det er ikke kun hjernerne, der er krøllede ved det nye Energy Tower i Esbjerg

- Det skal både være den flyvske tanke og vilde ambition og samtidig være helt jordnært konkret og praktisk. Et sted, man kan arbejde, få noget fra hånden, være tæt på andre, som vil det samme. Et sted, hvor man kan fordybe sig i arbejdsfællesskaber, workshops og sprints i nye, inspirerende rammer. Hvor man får sparring og inspiration, og hvor viden og indsigt giver nye gennembrud i udviklende, faglige samarbejder, siger Jesper Høj-Hansen.

Det nye tårn skal stå færdigt i 2026 og kommer til at koste et tre-cifret millionbeløb.

Energy Tower på Esbjerg Havn og Norseas direktør, Jesper Høj-Hansen
NorSeas direktør, Jesper Høj-Hansen.

 NorSea startede i 1974 på havnen i Esbjerg og hed dengang Danbor. Firmaet har i alle årene serviceret olie- og gasindustrien i Nordsøen og efterhånden i hele verden.