Danmarks nye Manhattan skal ligge i Esbjerg

Hvis det står til en lokal bygherre, så skal Danmarks nye Manhattan ligge på Dokken i Esbjerg Havn. Her skal der blandt andet opføres et højhus på 38 etager.

Bjarne Pedersen Group præsenterede søndag et bud på, hvordan der på det gamle havneområde Dokken i Esbjerg kan etableres en helt ny bydel med alt fra boliger, kontorer, hotel og rekreative områder.

Det mest markante enkeltelement er Dokken Towers - et højhusbyggeri på 40.000 etagemeter i op  38 etagers højde, tegnet af en af Danmarks førende arkitektfirmaer, C.F. Møller.

Hvis det projekt bliver gennemført, vil Dokken Towers være Danmarks højeste hus.

-Vi bakker helhjertet op om den nye Esbjerg Byplan, der skal realisere byens vækstmål frem mod 2020, og er klar med vores bidrag til at nå målene, siger direktør Bjarne Pedersen, Pedersen Group til TV SYD.

Esbjerg Kommune vil i 2020 have 120.000 indbyggere, og kommunens største by skal have storbykvaliteter. Det skal være attraktivt at bo, studere og drive virksomhed i Esbjerg.

Foruden Dokken Towers er det meningen der skal indgå et byggeri af England House, der består af tre identiske kontorejendomme på sammenlagt 13.000 etagemeter.

Det samlede projekt, der vil kræve en ny lokalplan for dele af Dokken-området, vil udgøre en investering på over en milliard kroner.