TV der bevæger dig

Dansk Erhverv: Esbjerg er en udkantskommune

I en netop offentliggjort undersøgelse bliver Esbjerg betegnet som en udkantskommune og som en kommune i tilbagegang

Det er Dansk Erhverv har netop offentliggjort et kommuneindeks over alle landets kommuner, og på en plads som nummer 77 ligger landets femtestørste by. Dansk Erhverv har sammenlignet kommunerne ud fra ti forskellige parametre blandt andet varighed af kontakthjælp, uddannelse udover folkeskolen og udgifter til offentlige ydelser.

Til sammen giver de ti parametre et kommuneindeks, hvorfra kommunerne fra en til 98 bliver rangeret. Dårligst i vores region er Fredericia, derefter følger Aabenraa og Esbjerg. Bedst placeret i vores region er Esbjergs nabokommune, Fanø.

Borgmesteren afviser Esbjerg som udkant

I Esbjerg er man forundret over, at de ligger placeret på samme niveau som traditionelle udkantskommuner som Lolland, Ishøj og Brøndby.

- Ingen, der kender Esbjerg Kommune, kan kalde os for udkant. Tværtimod er Esbjerg er et stort vækstområde. Sidste år blev vi nummer syv i Dansk Industris undersøgelse over landets mest erhvervsvenlige kommuner, og i 2011 blev vi kåret som Årets Iværksætterkommune, siger borgmester Johnny Søtrup til JydskeVestkysten.

Den bedst placerede kommune i Danmark er Rudersdal, mens den dårligst placerede er Lolland.