TV der bevæger dig

Datatilsynet: OK at filme forsikringskunder

Datatilsynet har afgjort, at det er i orden at overvåge forsikringskunder. Dog skal det ske med et formål og forsikringsselskaberne skal informere den overvågede, når de har indsamlet deres informationer.

05:20

1 af 2

Michael Schlie fra Esbjerg blev overvåget i halvandet år af sit forsikringsselskab, Topdanmark. Det skete efter han i 2007 fik en arbejdsskade, da han fik en 250 kilo tung port ned over sig.

Men det er helt i orden, at forsikringsselskaber overvåger deres kunder. Det siger Datatilsynet nu.

Tilsynet har blåstemplet metoderne, som Topdanmark har brugt, men har dog to mindre kritikpunkter. De påpeger, at overvågningen skal have et klart formål, og at forsikringsselskaberne dermed ikke bør indsamle private oplysninger, der ikke er relevante for kundens forsikringssag. Derudover bør selskaberne informere kunderne, når de har afsluttet overvågningen. Det gjorde Topdanmark ikke, da de havde indsamlet informationer om Michael Schlie.

Topdanmark har ikke ville udtale sig til TV SYD onsdag, men i en mail til redaktionen skriver de:

-Tilsynet har ingen kritik af, at der fandt observation sted for at fastsætte den korrekte erstatning. De kritikpunkter, tilsynet har om registrering af harmløse oplysninger og om hvornår der skal informeres om observation har vi for længst rettet ind efter.

Mest sete på tvsyd.dk